De Ronde van Katendrecht is weer terug!

ronde van katendrechtOude wielertijden herleven op de Kaap! De Ronde van Katendrecht geniet binnen de grootse historie van regionale sportevenementen de status van monument. Vroeger raasden beroepswielrenners over de kinderkopjes van de Veerlaan en andere Katendrechtse straten. Beroemde namen als die van Kees Pellenaars, Wout Wagtmans, Jan Janssen, Tiemen Groen en Jo de Roo verschenen aan de start van de Ronde van Katendrecht.

Sinds de Grand Départ 2010, het vertrek van de Tour de France vanuit Rotterdam, is de Ronde van Katendrecht nieuw leven ingeblazen door Walhalla Festivals. Inmiddels is ter professionalisering van de organisatie van het evenement de Stichting Ronde van Katendrecht opgericht.

De diverse officiële KNWU wielerwedstrijden voor de jeugd en de sportklasse zullen worden omkaderd door een breed publieksevenement. Met kunst, cultuur en andersoortig vermaak: levende muziek op het Deliplein, wielertheatershow De Muur On Tour in Kantine Walhalla en een literair wielercafé in Tjechov.

Vele oud-beroepswielrenners, levende legendes, en prominenten zullen rondjes draaien op het parcours langs de Veerlaan. Daarbij zijn er ook nog eens allerlei wedstrijdonderdelen en activiteiten waar de inwoners van Rotterdam zelf aan deel kunnen nemen. Door de Ronde van Katendrecht hopen we ook de jongeren weer aan het fietsen te krijgen. Met dikkebandenraces en een Fietsgezondheidsplan voor de Rotterdamse schooljeugd.

De Ronde van Katendrecht: cultureel erfgoed uit de rijke geschiedenis van onze stad. Een fantastische combine tussen sport en cultuur – en daarmee een uniek evenement!

Wij zien u graag bij de Ronde van Katendrecht!

Inschrijven om zelf mee te fietsen (categorie jeugd en volwassenen) kan via

info@rondevankatendrecht.nl onder vermelding van Naam, adres en leeftijd.

 

Kaarten voor de Wielertheatershow De Muur on Tour kunnen gekocht worden via www.theaterwalhalla.nl

Reageer...